Forbud hindrer Cannabis-industrien

Hadde det ikke vært for forbudet, ville vi sluppet løs en industri som gjør alt i dens makt for å selge flere og drøyere cannabisprodukter til flere og flere brukere.

Om du synes det ville vært tipp-topp å legalisere cannabis, fordi man da liksom får bedre kontroll med hvilke stoffer cannabisen inneholder, hvor og når den selges – og til hvem – well, my friend, da har du kanskje ikke tatt med «Cannabis-industrien» i vurderingen din.

Cannabis blir business

Hvis man skulle finne på å oppheve forbudet og legalisere hasj, marihuana og andre cannabisprodukter, så ville du naturlig nok også få en lovlig cannabis-industri. Surprise, surprise! Noen må jo faktisk produsere tjallen din …Og som alle andre industrier, vil også cannabis-industrien gjøre alt de kan for for å 1) Tjene så masse penger som overhodet mulig og 2) Eh… nei, egentlig bare det første. Tjene masse penger. Cash. Spenn. Gryn. Grunker.

Mer cannabis til alle!

Og hvem kan si noe på det? Det er slik business fungerer. Du vil få ansatte, daglige ledere, eiere og styremedlemmer, som jobber dag & natt for å utvikle gode cannabis-produkter, markedsføre dem mot så mange brukere som mulig – og godsnakke med politikere for å få mest mulig slack til å kjøre på videre. Kanskje senke aldersgrensen bitte-bitte-litt…? Ha åpent bare liiiiiitt lengre, eller? It ́s nothing personal, it ́s business.

Beskytte unge mot cannabis

Vi i Juvente jobber for å beskytte ungdom mot rus- og rusmidler. Og vi er derfor veldig imot at man skal få lovlig tilgang til et stoff som kan være så farlig og som vi VET kan få folk i kjempetrøbbel. Særlig når man er ung! Om cannabis hadde blitt legalisert og cannabis-industrien fikk herje på, ville ungdom blitt utsatt for et kjempe-kjøpe-press. Vi kan anta at bruken ville gått opp. Og problemene knyttet til cannabis ville økt.

Cannabis i kaker og godteri

Allerede kan man se at dette er på vei … I USA er det nå flere stater som har legalisert cannabis. Det har ført til at man har begynt å markedsføre det og utvikle nye cannabisprodukter som for eksempel kaker, godteri, brus og te. Vi ser også at det etterhvert finnes en ganske mektig lobby-bevegelse, som jobber for at cannabis og andre narkotiske stoffer skal bli lovlig. De spytter blant annet inn penger i valgkamper og påvirker politikere og velgere for å si «yes» til legalisering av cannabis.

Forbud også i fremtiden

Heldigvis er cannabis forbudt i Norge. Og skal vi tro folkehelseminister Sylvi Listhaug, så kommer den til å være forbudt også i fremtiden. (Jadajadajada, Sylvi mener masse ting som vi IKKE er enig i, men i kampen mot hasj og marihuana er vi bestevenner). Likevel er det stadig krefter som pusher på for legalisering – and now you know some of them…

    Kommentér gjerne

    Er du klar for en bedre verden? Vil du avstå fra alkohol og andre rusmidler?
    Bli medlem i Juvente!