Cannabis er ikke «naturlig»

Cannabis er ikke noe økologisk naturprodukt på linje med grønn te og chia-frø fra den lokale helsekost-shappa di.   

Ok, dette er egentlig ikke et argument for å beholde forbudet mot cannabis. Det er mer et motargument til alle som sier at «Men, hallo! Hvorfor er cannabis forbudt når det vokser i natuuuuuuren? Det er jo et helt naturlig stoff?!». Nope. It´s not. Og derfor er det heller ikke et argument for å oppheve et forbud som beskytter unge mennesker mot T-R-O-U-B-L-E.

Hva, er ikke cannabis naturlig?!

Vel, altså, cannabis er mer «naturlig» enn for eksempel Ecstasy og LSD og andre syntetiske rusmidler, som er fremstilt av en eller annen gærning i et laboratorium. Men det betyr ikke at det er et naturlig og (underforstått) helt innafor stoff.  Jo da, cannabis-plantene vokser fritt i naturen, men for det første: At noe vokser i naturen betyr ikke at det er bra for deg!  Og for det andre: Den hasjen eller marihuanaen du kan få kjøpt hos «din lokale narkotikaforhandler» er noe helt annet enn de ville buskene som vokser fritt i fjellsider i midtøsten.

Cannabis er sterkere enn før

Faktum er at cannabis plantene, cannabis sativa, cannabis indica og cannabis- ruderalis som selges verden over, er dyrket av såkalte homo sapiens – ja, mennesker. Disse dyrker cannabis for å selge det, og naturlig nok er de interessert i å fremstille et best mulig produkt og få best mulig pris. (Ikke minst handler det om å dyrke frem planter med mest mulig THC, som er det stoffet som gjør deg høy). Derfor er cannabisen som finnes på markedet i dag i snitt fem-seks ganger så sterk som den var på 1960- og 70-tallet (1). Cannabisolje og –voks med svært høy konsentrasjon, over 60 prosent THC, er også tilgjengelig (2)

Genmodifisert cannabis?

Nå er jo cannabis-industrien ikke den mest gjennomsiktige.  Men basert på kunnskap om hvordan andre planter, som for eksempel potet, mais og ulike kornsorter blir genmodifisert for å bli større, med smakfulle og jevnt over diggere … Er det svært sannsynlig at cannabisindustrien driver med lignende metoder.

Cannabis og sprøytemidler

Et siste poeng når man snakker om dette, er at cannabis-industrien ikke har lover og reguleringer for bruk av sprøytemidler og gift for å beskytte plantene mot insekter. Det betyr at cannabisen kan inneholde svært store mengder gift. Og før noen rekker å si «Ja, men hvis det hadde vært lovlig, så….» må det bare skytes inn at dette kom frem i en undersøkelse gjort i California. Hvor cannabis er lovlig. Undersøkelsen viste at 70 prosent av sprøytegiften  ble overført til brukeren ved røyking (3).

Så, ikke helt naturlig det der, altså…

 

  1. ElSohly m.fl., 2000; RMHIDTA, 2014
  2. EURAD, 2012
  3. https://www.times-standard.com/2013/11/30/what-are-you-smoking-study-finds-pesticides-transfer-to-marijuana-smoke/

    Kommentér gjerne

    Er du klar for en bedre verden? Vil du avstå fra alkohol og andre rusmidler?
    Bli medlem i Juvente!